sas förseningar

Som flygpassagerare inom EU har du, vid händelse av försenat flyg, rätt till service och assistans och eventuellt ekonomisk ersättning. Detta är beroende av hur lång förseningen är och hur lång flygningen skulle vara. Passagerare vid incheckningen på Arlanda med anledning av pilotstrejken på SAS. Foto: TT. Två av tre missar att söka ersättning för förseningar. Endast en tredjedel av svenskarna kräver ersättning för försenade flygresor och få känner till att man kan söka ersättning. Det visar en Sifo-undersökning. Kompensationen börjar vid förseningar på mer än 2 timmar och består då av mat och dryck. SAS följer EU:s regler för kompensation vid kraftigt försenade och inställda flyg. Begäran om kompensation gör du till SAS Customer Care via det här formuläret. Mer information om försenade och inställda flyg.

Sas förseningar Video

Avblåst SAS-strejk - stora förseningar i morgon onsdag - Nyheterna (TV4)

Sas förseningar - bikarbonat syra

Men stora förseningar väntar på SAS-avgångarna. Jag kan inte säga exakt hur det ser ut i nuläget, men arbetet fortsätter, säger Anna Göransson. Vart du än flyger från - EU, USA eller internationellt, har du unika passagerarrättigheter för regionen. Givetvis är det något som alla bolag försöker undvika, men naturligtvis händer det ändå ibland. Miljonsatsningar för klimatsmarta projekt delas ut. sas förseningar

Sas förseningar - blir naturlig

Kompensation får man om flyget är försenat mer än tre timmar eller om flyget är inställt. Dock knappar närmaste konkurrenten Norwegian in allt mer på SAS. SAS är även medlem av Star Alliance, och företaget var även delaktigt i att grunda denna flygallians, som är världens största. Försök igen om en stund. Omkring hälften av de tillfrågade uppger att de varken fått skriftlig eller muntlig information om vilka rättigheter de har som resenär när ett flyg blir inställt. Detta är beroende av hur lång förseningen är och hur lång flygningen skulle vara. Den senaste omgången avslutades i november.