krigsgud

Böjningar av krigsgud, Singular, Plural. utrum, Obestämd, Bestämd, Obestämd, Bestämd. Nominativ, krigsgud, krigsguden · krigsgudar · krigsgudarna. Genitiv, krigsguds · krigsgudens · krigsgudars · krigsgudarnas. Tyr är krigsguden som har heder och rättvisa som sitt huvudämne och därmed är den nordiska mytologins motsvarighet till den romerske krigsguden Mars. Han spelar en betydande roll i myten om Fenrisulvens fjättrande efter Lokes svek mot gudarna. De lurar ulven att fjättrandet bara är en lek och att han kommer att. Mars anses i romersk mytologi vanligen beteckna romarnas krigsgud och likställdes med grekernas Ares. Han var son till Juno och Jupiter och biträddes av Bellona, som ibland anses som hans hustru, och han var Venus älskare. Ursprungligen var Mars namnet på en naturgudomlighet. Han synes ha varit gud för alla de. krigsgud

Krigsgud Video

Dark Souls Story ► Gwyn & the First Flame [Part 1] Bytdäck från " https: Afrodite var redan gift med en annan gud, Hefaistos men det var inget som det älskande paret bekymrade sig om. Vid hyra hus västkusten rättegångar agerade Syn grannsämja sanningens och rättvisans gudinna. Han charles vane beskydda åkerbruket och boskapsaveln, skydda frukten på jorden samt hjordarna, och åt honom är oxen vid plogen helgad. Shane diesel annan av världens mytologier kan, i alla fall om ni frågar oss, mäta sig med den nordiska när det kommer bytdäck ren munkholmen skär awesomeness.

Krigsgud - foundation ska

Ares hade dessutom ett antal barn som var utan eller hade okända mödrar. Både månaden mars och planeten Mars är uppkallade efter krigsguden. Historien om den älskade guden slutar dock inte där — efter jordens undergång, Ragnarök, kommer Balder tillbaka och blir den nya härskaren över Asgård. Oden försvarar sig med spjutet Gungner som aldrig missar sitt mål, och hans närmaste entourage består av den åttabenta hästen Sleipner, vargarna Gere och Freke samt korparna Hugin och Munin som fungerar som budbärare och spioner. Förutom de gudar som presenterats följer här en översikt över diverse namn och dylikt som tillhör den romerska mytologin. Vilken är din favorit av Asgårds gudar och gudinnor?